1e reis Witte Karpaten
Ontdek magic regio en prachtige natuur

Dankzij deze reis ontdekt u het magische landschap van de Witte Karpaten, het beschermde lnatuur gebied van de UNESCO, het landschap van golvende heuvels, diepe bossen, bloeiende weiden en lieve mensen. Een land dat niet is getroffen door het massatoerisme dat vol zit met veel geheimen - bv. legendes over de godinnen van het dorp Žítková, een land vol geschiedenis, tradities, kleurrijke nationale kostuums en oude culturen. In deze regio vindt u de oorsprong van het eerste Tsjechische land - Groot Moravië, maar ook de sporen van Kelten en Romeinen. Leer deze regio kennen met mij - U bent van harte welkom!

1 reis Witte Karpaten

vanaf 31 mei tot 10 juni 2018


499 € in het kamer
449 € in eigen caravan


1/ Do - aankomst

2/ Vr - rondrit door de Witte Karpaten, bezoek aan een dorp Komňa (dorp van Comenius) en Regionele museum in Bojkovice, koffie drinken, bezoek dorp Žítková met vol legenden over mysterieuze godinnen die wist hoe de ziel en het lichaam van mensen en dieren te genezen...bejtje wandelen en lekker dinner eten

3/ Za - bezoeken pittoreske kuuroord Luhačovice met prachtig Art-Nouveau architectuur, met geneeskrachtige bronnen, koffie drinken, wandelen in het stadje, lekker flensjes eten, vrije tijd, diner.

4/ Zo - bezoeken aan het vliegtuigmuseum in Kunovice - in de buurt van de vliegtuigfabriek (productie van vliegtuigen met kleine capaciteit en zweefvliegtuigen, bv beroemd L-410). Koffiedrinken, bekijken naar de kathedraal in Velehrad - belangrijke plaats in de Tsjechische geschiedenis, daarna bezoeken "Kovozoo" = dierentuin van de "metalen dieren" - uniek in Europe. Daarna wij gaan naar Uherské Hradiště "koningstad", na de rondwandeling in deze historische stad wij gaan naar Hluk oude historische huises bezoeken en lekker pizza eten.

5/ Ma - we gaan bezoeken een ecologische dorp Hostětín dat Prins Charles bezocht (2007), het Museum van de luchtgevechten van de Tweede Werldorloog over de Witte Karpaten in Rokytnice en Slavičín. Koffie drinken. Burgt-ruine en kleine Spoorwegmuseum in Brumov- Bylnice bezoeken. Excursie in familiebierbrouwerij met bierproeverij in Slavičín-Hrádek. Terug, dinner.

6/ Di - Glazblazerij in Květná bezoeken - uniek handwerk zien, mogelijkheid uniek glas kopen. Koffie drinken. Naar de hoogste berg van de Witte Karpaten (Velká Javořina 971 m.b.z. gaan - zie de hele regio van de bovenaf. Terug, lekker diner ter afscheid.

7/ Wo - Hele dag excursie naar burcht Buchlov - een van de meest bezochte burchten in Tsjechie koffie drinken. Naar romantische kasteel Buchlovice en het mooi park te gaan, waar verschilende sprookjes waren gefilmd. Dinner

8/ Do - Bata-stad Zlín bezoeken, waar Baťa was geboren. Koffie drinken in "Wolkenkrabber" van de Bata. Excursie naar de Film atelier (opgericht door Bata - een van de eerste in Europe), waarbij films werden geproduceerd "Buurman en Buurman" - originele titel is "Pat en Mat". Dinner.

9/ Vr - Vrije dag - winkels zijn open bij ons van´s morgens.

10/ Za - we gaan naar de ecologiche boomgard in Komňa (de mogelijkheid om honing, likeuren,gedrougde vruchten, marmelades enz te kopen, bejtje wandelen, koffie drinken. Terug - vrije tijd in de middag - mogelijkheid om op een wandeltocht te gaan.

11/ Zo - vertrek

De prijs is inbegrijpen:

8x koffie, 1x flensjes, 1x pizza, 2x lunch, 6x dinner incl 1 drank, 19x entrée kosten, 10x accomodatie,  10x toeristenbelasting, gids, 8x busreis

Minimaal elke tweede dag of zoals nodig is gaan we boodschappen doen naar Lidl, Albert enz.

Online boeken

Boek uw reis op tijd. Wij bevestigen uw boeking per e-mail.